Policy och cookies

Allmän information om vår policy

För oss på Body and Home Shop är det viktigt att du som kund känner dig trygg i hur vi hanterar dina uppgifter samt att du har förståelse för vilka uppgifter som sparas och varför de sparas. Därför har vi tagit fram en personuppgiftspolicy där du kan läsa om hur och varför vi sparar dina uppgifter. Du hittar den längre ner på sidan. Nedan kan du läsa om kort om vad GDPR innebär och hur den påverkar dig som kund.

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny dataskyddsförordning som börjar gälla i hela EU den 25:e maj 2018. Förordningen ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen (PUL). GDPR påminner mycket om PUL, men den ställer högre krav på alla företag som på något sätt hanterar personuppgifter och du som kund får starkare skydd för din personliga integritet. Du får även till större bredd möjlighet att bestämma över och påverka personuppgifter som sparas hos oss.

I praktiken innebär GDPR att alla företag som på något sätt hanterar personuppgifter måste ha koll på och dokumentera vilka uppgifter som sparas, hur de sparas och hur länge de sparas. Företaget måste även tillkännage varför de sparar uppgifterna. Du som registrerad kund hos oss påverkas inte direkt och behöver inte göra något. Om du vill, får du gärna läsa igenom vår personuppgiftspolicy för att få mer förståelse för personuppgiftshanteringen.

Genom att godkänna våra köp- och leveransvillkor godkänner du till lagringen av dina personuppgifter och användandet av din e-postadress för vår direktmarknadsföring tills en avregistrering genomförts.  Se vår kompletta personuppgiftspolicy längre ner på denna sida.

Cookies

Vi använder enbart information för att kunna ge dig en bra service.
Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies,
samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1kb) som sparas på din dator och lagrar information.  Cookies används bl.a för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, sk. session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookien mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Bl.a om vad du har lagt i din kundvagn, eller om du är inloggad på vår site.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies.
Session cookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som avaktiverar session cookies.
För det mesta kan man även ta bort eventuella cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats,
kommer webbplatsen inte att fungera tillfredställande.

Personuppgiftspolicy

Body and Home Shop Nordic AB är mån om din integritet och trygghet med hanteringen av dina personuppgifter. Uppgifterna hanteras endast internt och i utvecklande syfte.   De personuppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke.

Vilka uppgifter som behandlas, hur de samlas in och hur vi behandlar dem

Vi sparar endast uppgifter som är direkt väsentliga vid beställning och leverans. Vid registrering av kundprofil eller vid genomförd beställning via webbshop, sparas ifyllda uppgifter i vårt system. De uppgifter som krävs för registrera en kundprofil är användarnamn och en giltig e-postadress och för att genomföra en beställning krävs namn, leveransadress, e-postadress och mobiltelefonnummer. Övriga uppgifter som kan fyllas i är person företag/organisation, person-/organisationsnummer och fakturaadress.

Observera att vi endast sparar uppgifter som registreras i vårt system och inte när de registreras för att genomföra betalning via utcheckningspartners. Vi sparar aldrig kortuppgifter. Vid kontakt med personal via e-post eller telefon sparas endast uppgifter för uppföljning i ärendet. Görs en beställning via e-post eller telefonkontakt med personal, sparas även leverans-, fakturaadress och vid betalning via faktura, även person-/organisationsnummer. 

Dina kunduppgifter kan endast hanteras av personer som är berättigade att göra detta samt har lösenord som krävs för att kunna se eller behandla kunduppgifter.

Varför vi hanterar dina uppgifter

Dina uppgifter sparas för att fullgöra avtal och bevara de rättigheter vi har enligt avtalet. Vi behöver dina uppgifter för att exempelvis kunna identifiera dig som kund, hantera dina beställningar, hantera fakturor och betalningar, hantering av fel och produktreklamationer. Vi behandlar även dina kunduppgifter för att kunna fullgöra våra skyldigheter enligt lag eller annan författning, myndighets föreskrift, beslut, begäran eller riktlinjer. Exempelvis sparas underlag i enlighet med bokföringslagen och lagen om elektronisk kommunikation. För att kunna förmedla relevanta nyheter, erbjudanden och kampanjer använder vi din e-postadress. Direktmarknadsföringen sker endast via e-post. Om du inte längre är intresserad, kan en avregistrering göras vid marknadsföringen eller vid kontakt med personal.

Hur länge vi hanterar dina uppgifter

Dina uppgifter som kund sparas fram tills en avregistrering har genomförts. En avregistrering kan göras när som helst genom kontakt med personal. För att fullgöra våra skyldigheter enligt lag eller annan författning, myndighets föreskrift, beslut, begäran eller riktlinjer kan vi komma att spara andra uppgifter längre. Exempelvis sparas underlag i enlighet med bokföringslagen och lagen om elektronisk kommunikation.

När lämnar vi ut dina uppgifter?

Vår målsättning är att inte dela dina personuppgifter med någon tredje part om det inte av lag krävs eller om det behövs för att fullgöra avtal.

Dina rättigheter

Du har rätt att ändra dina uppgifter om de inte stämmer eller om du vill påverka vilka uppgifter som sparas. Du har dessutom rätt att upphäva samtycket av hanteringen och då få dina kunduppgifter borttagna, förutsatt att vi inte är skyldiga enligt lag att behålla dem.   Om du vill ändra dina kunduppgifter eller upphäva samtycket för hanteringen av dina kunduppgifter kontaktar du oss via e-post på info@bodyandhomeshop.se

Personuppgiftsansvarig Body and Home Shop Nordic AB

Verkställande ledning i Body and Home Shop Nordic AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter. 

Dataskyddsombud

Om du vill kontakta vårt dataskyddsombud går det bra att skicka e-post till info@bodyandhomeshop.se